Vezetett Meditációs Gyakorlatok

Szeretné megtanulni elengedni a stresszt, szorongást és megerősíteni az önbizalmát?

A vezetett meditáció segíthet:

A szakértelemmel összeállított vezetett meditációs gyakorlatok használata egy hatékony és élvezetes önfejlesztési forma. Önmagunk tudatos segítése, fejlesztése egyedül is lehetséges a megfelelő eszközökkel. Az alábbi anyagok lehetővé teszik, hogy nap mint nap egy szakember által irányított önfejlesztő relaxációs élményben lehessen része.

Megtanulhatja mélyen, regenerálóan ellazítani a testét, az elméjét, és pozitív üzeneteket fogadhat be, melyek erősítik az önbizalmát, énerejét, ellenállóképességét és a belső potenciáljainak kibontakozását.

A rendszeres használat eredménye egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb hangulati világ a hétköznapokban, egy laza, oldott testérzet, és egy belső énerő érzésén alapuló mentális attitűd és részvétel az életben.

A vezetett meditációs gyűjtemény megvásárolható itt.

vezetett meditációs gyakorlat letöltés

Keleti András pszichológus, hipnoterapeuta, a vezetett relaxációk készítője. 

Mélyreható Stresszoldó Relaxáció

 • A relaxáció, a testben és az elmében felgyűlt feszültség mélyreható elengedése az egyik legfontosabb képesség, amit megtanulva támogathatjuk belső jól-létünket, szorongásaink csökkenését, és új, pozitív viselkedési módok kialakítását.

 • Ez a vezetett stresszoldó relaxáció megtanítja a légzése segítségével szisztematikusan ellazítani magát tetőtől talpig, megnyugtatni, kitisztítani az elméjét, és ezáltal átfogóan regenerálni a testet, a lelket, az idegrendszert.

 • Gyakorlással, a lassított kilégzés és egy ’kulcsszó’ használatával stresszesebb helyzetekben is nyugodtabb tud maradni és tudatosabban tud reagálni.

Mélyreható Stresszoldó Relaxáció

26 perces vezetett meditáció mp3 formátumban.

Önbizalmat, Énerőt Segítő Relaxáció

 • Miért is fontos az önbizalom? A magunkba vetett hit és a saját hatékonyságunk érzése hajtóerőt ad, hogy jelentőségteli módon vegyünk részt az életben, belevágjunk új dolgokba, vállaljuk a kihívásokat, és a ‘kudarcokat’ tanulási lehetőségként felfogva haladjunk előre.

 • Egy békés relaxált állapot létrehozása után pozitív üzenetek segítik az önbizalma erősítését, majd alkalma van vizualizálni önmagát, ahogy a testbeszédében is megjelenő nagyobb magabiztossággal van jelen hétköznapi helyzetekben.

 • Ennek a vezetett meditációnak a használata segíti rendszeresen kapcsolatba kerülni a belső erőforrásaival, aminek következményeképp magabiztosabban, tudatosabban, a saját hatékonyságát jobban érezve lehet jelen a mindennapokban.

Önbizalmat, Énhatékonyságot Erősítő Relaxáció

25 perces vezetett meditáció mp3 formátumban.

Társas Önbizalmat, Természetes Önkifejezést Segítő Relaxáció

 • A természetes önkifejezés képességével gátlások nélkül kommunikálhatunk, fejezhetjük ki érzéseinket, gondolatainkat, véleményeinket. Az önkifejezés gyakorlásával növekvő magabiztossággal tudunk jelen lenni társas helyzetkben és hitelesen, hatékonyan képviselhetjük és fejezhetjük ki magunkat mások között.

 • Egy átfogóan ellazult állapot létrehozása után pozitív üzenetek és vizualizációs gyakorlat erősítik a képességét a könnyed önkifejezésre, önérvényesítő (asszertív) kommunikációra, és a társas magabiztosságra.

 • A vezetett meditáció rendszeres használatával lazábbá, magabiztosabbá válhat társas helyzetekben, és megtanulhatja élvezni a szabadon áramló, hatékony kommunikációt és saját személyiségének természetes kifejezését.

Társas Önbizalmat, Természetes Önkifejezést Segítő Relaxáció

25 perces vezetett meditáció mp3 formátumban.

Gyógyító Revitalizáló Relaxáció

 • Aktivizálja a teste gyógyító, revitalizáló folyamatait egy áthatóan békés relaxációs élménnyel. Egy gyógyító fényt vizualizálva élheti át, ahogy az tetőtől talpig minden sejtet és szervet átjár, gyógyít és feltölt új energiával.

 • Jótékony üzenetekkel segítheti továbbá az immunrendszere megerősödését és egy pozitív kapcsolat ápolását a testével. Kiváló önsegítő eszköz stresszesebb időszakokban, betegségek alatt, műtét után, vagy krónikus betegségek kiegészítő terápiájában.

 • NB: A vezetett gyógyító meditáció nem helyettesíti betegségek esetén az orvosi konzultációt és kezelést. 

Gyógyító Revitalizáló Relaxáció

26 perces vezetett meditáció mp3 formátumban.

Javaslatok a vezetett meditációk használatához

Bármikor használhatja a felvételeket (kivéve ha vezet!). A lényeg, hogy biztonságban le tudja hunyni a szemét és arra az időre ne legyen más dolga.

Különösen hasznos tud lenni a vezetett meditáció egy hosszú nap végén: segít lelassulni, ellazulni, majd mélyen, igazán pihentetően aludni. Minél gyakrabban használja őket, annál jobb! Ajánlott a napi szintű meditáció, de már heti 2-4 alkalomtól is elvárhatóak jelentős pozitív hatások a nyugodtabb közérzetet, megnövekedett energiaszintet és önbizalomérzést tekintve.

A vezetett meditációk során, a vizualizációs részeknek nem kell élénknek lenniük ahhoz, hogy jótékony hatást fejtsenek ki. Egyesek számára például a gyógyító fény vizuálisan gazdag és élénk lehet. Mások számára a vizuális jellemzők halványabbak lehetnek, és inkább pusztán a fény ‘gondolatát’, és más jellemzőit, például az érzetét, melegségét találják különösen kellemesnek és szuggesztívnek.

Ugyanez igaz a pozitívan változott viselkedésének elképzelését segítő részekre. Egyesek élénken vizualizálnak, másoknak inkább a javasolt pozitív képek, üzenetek puszta ‘gondolata’ és benyomásai jelentik a jótékony, fejlődést segítő hatást. Sokaknál ez vegyesen jelenik meg, illetve idővel is változhat. Csak kövesse a vezetést nyitottan és kíváncsian, hagyja folyni az élményt, különösebb erőfeszítés nélkül. 

NB: Ugyan a vezetett relaxációs gyakorlatok kiváló önsegítő eszközök, de elhúzódó, a mindennapokat komolyabban befolyásoló nehézségek esetén nem helyettesítik a személyes szaksegítséget. Ilyen esetben konzultáljon szakemberrel, aki specialistája a problémának, amivel kűzd.

A vezetett meditációk a pszichoterápiás folyamat kiegészítő eszközei. Az első konzultáción felmérjük, hogy az Ön számára hasznos lehet-e egy technika elsajátítása. Amennyiben úgy látjuk, hogy igen, már az első alkalommal kaphat egy releváns anyagot instrukciókkal otthoni gyakorlásra.

"Működik, lazább és pozitívabb állapotban vagyok. Kellemes a beszélő hangja és a háttérzene is. Elsőre is magával sodor, de többszöri alkalommal egyre mélyebben és tudatosabban hatnak a hanganyagok. Nagyon jó módja a nap elkezdésének, vagy befejezésének."

Árpád

"A meditációk nagyon sokat segítettek feldolgozni gyermekkori sérüléseket, újra felépíteni magam és az önmagamba vetett hitemet.

Könnyen tanulható és minden nap érdemes használni. Bizalomkeltő hang és varázslatos milyen mélységekbe tud elvinni."

Enikő